Bírósági eljárás indul

Murszi családja emberrablással vádolja az egyiptomi hadsereg főparancsnokát

Mohamed Murszi családja emberrablás vádjával bírósági eljárást indít Abdel Fatah asz-Szíszi, az egyiptomi hadsereg főparancsnoka ellen - közölte a megbuktatott egyiptomi elnök lánya hétfőn.

2013.07.22 15:24MTI

"Helyi és nemzetközi fórumon indítunk bírósági eljárást a véres hadsereg-főparancsnok és a katonai puccsot segítő csoportja ellen" - közölte Saimaa Murszi. 

Hozzátette, hogy asz-Szíszi és a hadsereg vezetői teljes mértékben felelősséggel tartoznak a korábbi elnök egészségéért és biztonságáért. A korábbi egyiptomi elnök egyik fia, Oszama elmondta, hogy a család legutóbb július 3-án, nem sokkal megbuktatása előtt találkozott Murszival. Azóta nincs vele kapcsolatuk.
 
Murszi családja most először állt ki a nyilvánosság elé a volt elnök megbuktatása óta. Mohamed Murszi korábbi egyiptomi elnököt a leváltás óta ismeretlen helyen tartja fogva a hadsereg. Több ország, köztük az Egyesült Államok és Németország is követelte szabadon bocsátását. Az egyiptomi hatóságok visszautasították az erre vonatkozó követeléseket, de július 10-én megerősítették, hogy Murszi "biztonságos helyen van", és "méltósággal" bánnak vele.
 
Július 14-én a hadsereg kihallgatta a megbuktatott államfőt. A belbiztonsági szolgálat ügynökei arról faggatták, hogy hogyan, milyen körülmények között szökött meg a börtönből 2011 elején, a Hoszni Mubarak akkori elnök hatalmát megdöntő lázadás idején.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.