Szudánban

Hét ENSZ-békefenntartót megöltek, tizenhetet megsebesítettek

Hét ENSZ-békefenntartót megöltek, tizenhetet pedig megsebesítettek a szudáni Dárfúr régióban szombaton.

2013.07.13 20:23MTI

Christopher Cycmanick, az ENSZ és az Afrikai Unió közös békefenntartó erejének (UNAMID) szóvivője mindössze annyit árult el, hogy a kéksisakosokat a Njála várostól északra fekvő Manavasiban létesített támaszpont közelében érte támadás. 

A támadás jellegéről és a bajba jutott katonák nemzetiségéről semmit nem mondott el a szóvivő, de abban a térségben tanzániai csapatok teljesítenek szolgálatot. Közel hatéves működése során ez volt a legtöbb áldozatot követelő támadás a szudáni ENSZ-békefenntartó erő ellen. Július 4-én Njálától mintegy 60 kilométerre keletre támadtak meg fegyveresek kéksisakosokat, akik közül hárman megsebesültek. 

Njála város maga is erőszakos incidensek helyszíne volt a múlt héten. Állítólag a biztonsági erők tagjai közötti "nézeteltérések" zavargásokba fulladtak, aminek következtében nyolc ember meghalt, köztük humanitárius szervezetek két alkalmazottja is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.