Lelőttek egy zsidó férfit

Ártalmatlan csodabogár volt, akivel végzett a biztonsági őr a Siratófalnál

"Mindenki ismeri, mindig furcsán viselkedik. Egyszer azt mondta, hogy áttért az iszlám hitre. Az őt lelövő biztonsági őr valószínűleg nem ismerte" - mondta egy, a szent helynél rendszeresen imádkozó hívő.

2013.06.21 09:01MTI
Fotó: MTI, archív

Egy biztonsági őr lelőtt egy zsidó férfit péntek reggel a jeruzsálemi Siratófalnál, mert szélsőségesnek vélte, ugyanis állítása szerint Allah akbar! (Isten a legnagyobb!) kiáltással előhúzott valamit a zsebéből.

Az incidens után derült ki, hogy nem arab, hanem zsidó a lelőtt férfi. A helyszínre érkező mentősök már nem tudták megmenteni az életét. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit - közölte az izraeli közszolgálati rádió.

A Siratófal melletti nyilvános illemhelynél lelőtt férfi egyik ismerőse szerint különc volt. "Mindenki ismeri, mindig furcsán viselkedik. Egyszer azt mondta, hogy áttért az iszlám hitre. Az őt lelövő biztonsági őr valószínűleg nem ismerte" - mondta a szent helynél rendszeresen imádkozó hívő a Jediót Ahronót című napilap internetes honlapjának, a Ynetnek.

A mindig a Siratófalnál imádkozók a tízes tévécsatorna híradása szerint is ismerték és ártalmatlan csodabogárnak tartották a 45 év körüli férfit, akit szerintük hét-tíz lövés is érhetett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.