Kiszakították a széfet a falból

Milliós ékszerlopás a cannes-i filmfesztiválon

Az első becslések szerint több mint egymillió dollár értékű ékszert loptak el egy cannes-i szállodából, a Chopard svájci óra- és ékszercég egyik alkalmazottjának szobájából péntekre virradóra. A cég a filmfesztivál egyik főtámogatója.

2013.05.17 15:47MTI

A Chopard az Arany Pálma hivatalos szállítója, s az ékszereket a filmfesztivál sztárjainak kölcsönözték volna a bevonulás idejére.
   
A lopás egy Novotel szállóban történt hajnali öt óra körül a belváros egyik nagy sugárútján, 15 percre a fesztiválpalotától - közölte a nizzai rendőrség. Az ékszereket rejtő széfet kiszakították a falból és elvitték. A városi rendőrséggel szemközti hotel vezetősége nem fűzött megjegyzést az incidenshez, és a svájci cég sem volt egyelőre elérhető.
   
Az Arany Pálma, amelyet május 26-án, a fesztivál végén adnak majd át a győztesnek, biztonságban van - közölték a szervezők. Minden évben a Chopard szállítja ingyen a fesztivál fődíját, amely a hivatalos verseny legjobbnak ítélt filmjéért jár. Az Arany Pálma 118 gramm sárga arany, amelynek az értéke több mint 20 ezer euró.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.