Dusanbéból

80 kilónyi heroint akartak vonaton Moszkvába csempészni

Nyolcvan kilogramm heroint találtak a rendőrök a Dusanbéból Moszkvába közlekedő nemzetközi vonaton, az ügyben két tádzsik vonatkísérő ellen indítottak eljárást.

2013.05.16 09:46MTI

A rajtaütés szerdán este történt. A hatóság kábítószerellenes egységének emberei heroinnal töltött 45 darab műanyag flakont szedtek össze az egyik vagonban kialakított rejtekhelyről. Ez már nem az első eset, hogy a közép-ázsiai Tádzsikisztán fővárosa és Moszkva között közlekedő vonaton kábítószert akartak Oroszországba csempészni. 

Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes korábban élesen bírálta a tádzsik hatóságokat, mivel azok szerinte nem ellenőrzik megfelelően a nemzetközi vonatokat. A politikus szerdán kijelentette, hogy a szerdai heroinfogás is bizonyítja, megalapozottak voltak azok a kifogások, amelyeket az orosz hatóságok emeltek a Tádzsikisztánból közlekedő vonat legutóbbi vizsgálatakor. 

Dmitrij Rogozin közölte, hogy a hónap végén az orosz tárcaközi bizottság vitatja meg a közép-ázsiai országból áramló kábítószer-szállítmányok elleni intézkedéseket. 

A moszkvai Domogyedovo nemzetközi repülőtéren a múlt héten három alkalommal is feltartóztattak Tádzsikisztánból érkező utasokat, akik a gyomrukban akartak kábítószert az országba csempészni - tájékoztatott szerdán az orosz szövetségi vámszolgálat.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.