A városháza nem engedélyezi

Moszkvában nem lesz melegfelvonulás májusban

Pedig nemrég - a londoni Hyde Park mintájára - kijelölték a szabad véleménynyilvánításnak fórumot biztosító helyet is a Szokolnyiki parkban.

2013.05.15 19:07MTI

Nem engedélyezi a május 25-re tervezett moszkvai melegfelvonulást az orosz főváros önkormányzata, amely szerdán értesítette döntéséről a rendezvény szervezőit.

Alekszej Majorov, az önkormányzat regionális biztonsági részlegének vezetője közölte, hogy a szervezők beadványát nem hagyták jóvá. A rendezvényt nem engedélyezik megtartani a Moszkva északkeleti részén lévő Szokolnyiki parkban sem, ahol nemrég - a londoni Hyde Park mintájára - kijelölték a szabad véleménynyilvánításnak fórumot biztosító helyet.

Majorov hangoztatta, a városi hatóságok továbbra is meg vannak győződve arról, hogy az ilyen megmozdulásokat a társadalom kedvezőtlenül fogadja, és a megrendezésüket célzó minden törekvést meghiúsítanak.

Oroszországban 1993-ig még "bűnügyi tényállásként" kezelték a homoszexualitást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.