Rengetegen megsérültek

Szomorú Apák napja - villám csapott az ünneplők közé

Villám csapott egy Apák napi parti résztvevői közé a kelet-németországi Schwerin közelében csütörtök kora délután. Csaknem negyven ember megsérült, nyolcan súlyosan.

2013.05.09 19:56MTI

Majd' ötszázan vettek részt a hagyományos ünnepségen. Kora délután villám csapott a környező fákba és egy transzformátor dobozba.

A rendőrség szóvivője szerint a résztvevők közül többen égési sérüléseket szenvedtek, néhány férfit pedig sokk miatt részesítettek kezelésben. A sérülteket két helikopterrel és mentőautókkal szállították el a helyszínről. 

Németországban az Apák napja egybeesik Krisztus menybemenetelének napjával, amely húsvét után a negyvenedik napra esik. Ez a nap nemzeti ünnep és munkaszünet Németországban. Ezen a napon evős-ivós partikon vesznek részt barátaikkal a férfiak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.