Múzeumi dolgozók is rács mögött

Műkincstolvajokat fogtak a macedón rendőrök

A kedd esti akcióban értékes, egyes esetekben még a Kr. e. IV. századból való műkincseket sikerült megtalálni és lefoglalni.

2013.05.01 18:58MTI

Nagyszabású akciót indított a macedón rendőrség egy műkincstolvaj-hálózat felgöngyölítésére: a szerdai bejelentés szerint összesen 17 embert vettek őrizetbe országszerte, köztük két múzeumi dolgozót.

A rendőrségi közlemény szerint a kedd esti akcióban értékes, egyes esetekben még a Kr. e. IV. századból való műkincseket sikerült megtalálni és lefoglalni: így például különböző kerámiákat, továbbá 121 pénzdarabot, az egyiken Nagy Sándor arcmásával. Rábukkantak 14 templomi ikonra is.

A rendőrségi akció során Szkopjében és négy másik városban összesen 23 helyen tartottak házkutatást. A hatóságok még keresnek két szerb nemzetiségű embert. A hálózat állítólag külföldön akarta eladni a műkincseket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.