Megakadályozzák a ki- és bejutást

Kétszáz fegyveres zárta körül a líbiai külügyminisztériumot

Egykori fegyveres felkelők zárták körül vasárnap a líbiai külügyminisztériumot, és azt követelik, hogy távolítsák el az ország diplomáciájából azokat, akik a másfél éve megdöntött Kadhafi-rendszerben is felelős tisztségeket töltöttek be.

2013.04.28 15:48MTI

 Mintegy 30 terepjárón az ország több pontjáról érkezett kétszáz fegyveres veszi körül az épületet Tripoliban, és megakadályozza a ki- és bejutást. Némelyik járművön légvédelmi fegyverek is vannak, a milicisták pedig mesterlövész puskákkal és géppisztolyokkal szerelkeztek föl. Egy tisztségviselő szerint jogos ugyan a követelésük, de nem kellene emiatt gátolni az egész minisztérium munkáját.
   
Az akció szervezői azt kifogásolják, hogy a külképviseleteken továbbra is Kadhafi emberei dolgoznak, miközben őket - a rendszert megdöntő harcosokat - félreállítják. A minisztériumot nem hagyják működni, amíg a követeléseik nem teljesülnek - fogadkoztak.
   
A líbiai törvényhozásban van már kezdeményezés az előző rendszer felelős pozíciót betöltő embereinek elszigeteléséről, de törvény még nem született róla.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.