Nem ritka

Lemészároltak tíz választási aktivistát a Fülöp-szigeteken

Abdul Manamparan csapatát mintegy 15 fegyveres egy teherautón támadta meg, amelyen egy kampányeseményre utaztak.

2013.04.26 08:11MTI

Lemészárolták a közelgő helyhatósági választások egyik jelöltjének kampányát szervező tíz aktivistát csütörtökön a Fülöp-szigeteken.

A déli Lanao del Norte tartomány rendőrfőnöke, Gerardo Rosales pénteken elmondta, a jövő havi választáson induló nunungani polgármester, Abdul Manamparan csapatát mintegy 15 fegyveres egy teherautón támadta meg, amelyen egy kampányeseményre utaztak.

A támadók a polgármester lányát és kilenc másik embert megöltek, kilencet pedig - köztük Manamparant - megsebesítettek. Az áldozatok között van a polgármester további négy rokona.

Az ázsiai szigetországban nem ritka a választásokhoz kötődő politikai erőszak. Négy évvel ezelőtt egyetlen támadásban 58 embert öltek meg a déli térségben. A rendőrség szerint a mostani kampányidőszakban, február óta már 45 erőszakcselekmény történt, és ezeknek összesen harminc halálos áldozatuk volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.