Formai, tartalmi okokra hivatkoznak

A román alkotmánybíróság elé viszi a jogorvoslati törvényt a PDL

Alkotmányossági óvást emel az ellenzéki jobbközép Demokrata Liberális Párt (PDL) Romániában az új jogorvoslati törvény ellen.

2013.04.22 14:32MTI

Victor Ponta miniszterelnök a parlament szerdai ülésén vállalt felelősséget kormánya nevében az államosított ingatlanok visszaszolgáltatását, illetve az értük fizetendő kártérítést szabályozó új törvényért.
 
A sajátos eljárás szerint a jogszabályt nem vitatja meg a parlament, az néhány napon belül automatikusan hatályba lép, hacsak nem bizonyul alkotmányellenesnek, vagy az ellenzéknek nem sikerül a kormányt megbuktatnia. 

Miután a kellő támogatói aláírások hiányában nem tudott bizalmatlansági indítványt beterjeszteni a parlamentben a PDL, az alkotmánybíróságon emel panaszt a jogszabály ellen formai és tartalmi okokra hivatkozva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.