96 éves volt

Elhunyt Horthy Istvánné

Életének 96. évében, csütörtök reggel Angliában elhunyt Horthy Istvánné gróf Edelsheim Gyulai Ilona.

2013.04.18 16:51MTI

Horthy Miklós egykori kormányzó menyét - aki fiával az angliai Lewisban élt - várhatóan Magyarországon, Kenderesen helyezik örök nyugalomra. Horthy Istvánné a rendszerváltozás után többször hazalátogatott, s kérte, hogy Horthy végakaratának megfelelően Portugáliában eltemetett apósának hamvait Kenderesen, a családi kriptában helyezhessék el. 

Az újratemetésre 1993. szeptember 4-én került sor. Özv. Horthy Istvánnét 1993-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével tüntették ki a második világháború idején kifejtett ellenállási tevékenységéért, a kiugrási politika támogatásáért, valamint a portugáliai magyarság körében végzett munkássága elismeréseként. 2001-ben mutatták be Becsület és kötelesség című könyvét, 2011-ben Budapesten az I. kerület díszpolgárává avatták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.