Zombik az emberek ellen

25 fős hordákban támadtak a zombik a terepfutókra

Emberi agyra éhes élőhalottak szállták meg a csöndes spanyol kisváros, Chiloeches-t körülölelő fenyőerdőket a "Fuss az életedért" verseny idejére.

2013.04.14 10:04Konrád - ma.hu

A terepfutáson mintegy 400 “ember” versenyző vett részt, akiknek célja: különböző akadályokkal tűzdelt 5 kilométeres versenypályán végigfutni, úgy, hogy időnként rettenetes zombi-hordák támadnak rájuk.

A spanyol kisváros immáron harmadszor rendezte meg a több mint 1000 főt megmozgató, horrort és a sportot egybe ötvöző rendezvényt. Míg az “emberek” a futás előtti bemelegítést végezték, addig profi sminkesek varázsoltak ijesztő maszkokat a “zombikra”.

Fotó: RUPTLY videó

Minden "ember" három élettel rendelkezett, amiket az övükre tűzött piros szalagok jelképeztek. Az öt kilométeres pályán természetes és mesterséges akadályok sora várta őket, nem beszélve az élőhalottakról, akik igyekeztek megszabadítani a futókat a szalagoktól. Ezért nem csak gyorsaságra, de erőre, kitartásra és jó reflexekre is szükség volt ahhoz, hogy élve eljussanak a célig.

A szabályok értelmében az élőhalottak egyedül vagy csoportban is támadhattak, minimális stratégiát használhattak annak érdekében, hogy eltereljék a versenyzőket, de hosszú távon nem üldözhették őket és fel sem lökhették a futókat.

A verseny szervezői szerint idén először fordult elő, hogy több “zombi” vett részt a játékban, mint “ember”. Általában 100 futóra 30 zombi jutott, akik 25 fős hordákban támadtak.

Az agyevőknek 10, a leendő áldozatoknak 18 eurós nevezési költséget kellett megfizetniük. Minden résztvevő egy pólót és egy készleteket tartalmazó hátizsákot kapott, a győztesek pedig egy pulóvert is hazavihettek.

A zombik az emberek ellen verseny ötlete az Egyesült Államokból származik, ahol a „Fuss az életedért” programok havonta közel 50.000 ember részvételével zajlanak. Az először 2005-ben megendezett versenyt mára globális eseménnyé nőtte ki magát, több mint 650 egyetemen menekülnek az emberek a zombik elől világszerte.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.