Sértegette a bírót, tanút

Mladicot viselkedése miatt kivezették a hágai tárgyalóteremből

Viselkedése miatt kivezették az egykori Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló ENSZ-törvényszék (ICTY) hágai tárgyalóterméből szerdán Ratko Mladicot, a boszniai szerbek egykori katonai parancsnokát, aki egyebek között népirtás miatt áll a bírák előtt.

2013.04.10 13:51MTI

A 71 éves férfit azután vezették ki az őrök, hogy hazugsággal vádolta a srebrenicai mészárlás egyik túlélőjét, akit tanúként idéztek be perében. Mladic távozása közben is válogatott sértéseket vágott a bíró és a tanú fejéhez. 

A boszniai szerb csapatok mintegy nyolcezer muszlim vallású bosnyákot végeztek ki Srebrenicában 1995 júliusában, és a törvényszék egyebek között emiatt folytat eljárást a volt parancsnok ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.