A támadók is gyerekek voltak

Csecsemőt lőttek fejbe fiatalok

Szabályos kivégzéssé változott az a rablás, aminek során a fiatalkorú támadók agyonlőttek egy 13 hónapos kisfiút. De sokan azt gyanítják, hogy az anya találta ki az egészet...

2013.03.23 21:44Konrád - ma.hu

Brunswick városában Sherry West alig egy éves kisfiát sétáltatta az utcán, amikor két fiatal ment oda hozzá pénzt követelve. Mikor közölte a támadókkal, hogy nincs nála pénz, azok tüzet nyitottak, megölve a kis Antoniót, anyját pedig lábon lőtték. "Átöleltem a fiamat, de ellökött és utána fejbe lőtte a kicsikémet" - mesélte az anya.

A helyi rendőrség megkezdte az iskolák adatbázisának vizsgálatát és a szomszédok kihallgatását, hogy megtalálják a két 10-15 év közötti gyanúsítottat. A rendőrség szóvivője, Todd Rhodes kevés információt árult el az ügyről, annyit azonban elmondott, a gyilkos fegyvert még keresik. Az újságírók kérdésére közölte, a rendőrök az iskolák kartonjai között kutatnak a feltételezett gyilkosok után. Hozzátette, bár felvették az anya vallomását a rablásról, semmilyen lehetőséget nem zárnak ki.

"Tisztában vagyunk vele, hogy különböző pletykák keringenek" - mondta Rhodes, de nem tért ki a részletekre. "Ugyanakkor hadd biztosítsak mindenkit arról, hogy alapos nyomozást folytatunk az ügyben, és minden követ megmozgatunk, hogy feltárjuk az igazságot"

Mikor rákérdeztek, hogy az anya is gyanúsított-e, a szóvivő homályosan válaszolt: " Nem beszélhetek a részletekről, mert az valószínűleg ártana a nyomozásnak". Egyelőre az anya az egyetlen szemtanú, pedig többen is hívták a 911-et, mikor a lövések eldördültek.

Az óceánparton fekvő Brunswick csendes város, a tragédia az egyébként is gondozott, tiszta lakónegyedben történt. A rendőrség szerint a környék kimondottan kellemes; törvénytisztelő emberek élnek, dolgoznak és szórakoznak errefelé. "De mint minden városban, itt is megbomolhat a rend egy pillanatra" - mondta Rhodes.

A kisfiú halála megrázta a lakosságot. Bryan Thompson polgármester szerint ez volt a város legszörnyűbb napja. Különösen azért, mivel úgy tűnik, az elkövetők maguk is csak gyermekek voltak. "Bárcsak ott lehettem volna, hogy megvédjem" - mondta könnyek között Louis Santiago, a meggyilkolt kisfiú édesapja. "Különleges volt. A világ legkékebb szeme volt az övé".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.