Négy áldozat Indonéziában

Fegyverrel törtek be a börtönbe, hogy végezzenek a foglyokkal

Jól kiképzett fegyveresek csoportja hatolt be egy börtönbe szombaton az indonéziai Yogyakarta körzetében, s kivégzett négy foglyot.

2013.03.23 09:03MTI

A támadók nem sokkal éjfél után berobbantották a Sleman városában lévő Cebongan börtön kapuját, majd 17 álarcos fegyveres a levegőbe leadott lövések után benyomult a börtönbe - mondta el Sabar Rahardjo dandártábornok, a rendőrség parancsnoka.

A támadók rákényszerítették a foglárokat, hogy kinyissák az érintett cellákat, ezt követően a négy keresett foglyot kirángatták a cellákból, automata fegyvereikkel agyonlőtték őket, majd dolguk végeztével távoztak a börtönből.

A rendőrparancsnok szerint "minden nagyon professzionálisnak tűnt". "Az egész akció öt percig tartott" - mondta.

Djoko Suyanto, az indonéz kormány politikai, jogi és biztonsági ügyeket koordináló minisztere a tettesek haladéktalan kézre kerítését és bíróság elé állítását követelte.

Rahardjo dandártábornok szerint a gyilkosság nyilvánvaló válasz volt arra, hogy kedden egy yogyakartai kávézóban megölték a hadsereg hírhedt Kopassus kommandójának egyik tagját. Az ottani támadás négy elfogott elkövetőjével végeztek most a Cebongan börtönbe behatoló fegyveresek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.