Több embert keresnek még

Földcsuszamlás Brazíliában, sok áldozattal

Legkevesebb 27 halálos áldozata és több tucatnyi sebesültje van a brazíliai Petrópolisban egy heves esőzések okozta földcsuszamlásnak.

2013.03.20 09:32MTI

A hatóságok több embert még eltűntként tartanak nyilván. A Rio de Janeirótól északra fekvő városban - az egykori brazíliai császárok nyári rezidenciáján - az elmúlt két napban annyi eső esett, amennyit a latin-amerikai ország egyes régiói egész évben nem látnak. 

Két folyó, a Quitandinha és a Piabanha kilépett medréből, és a felpuhult talaj megindult. A sárlavina utcákat árasztott el, házakat döntött össze, embereket temetett be. Sok családnak el kellett hagynia otthonát. 

A halálos áldozatok között van a polgári védelem két munkatársa is. Az első negyedévben Brazíliában a Rio de Janeiro körüli térségben rendszeresek a heves esőzések, amelyek földcsuszamlásokat okoznak. 2011 elején a Petrópolistól mintegy 50 kilométerre fekvő Teresópolisban csaknem ezren haltak meg az árvizekben. 

A katasztrófákban sokszor az emberek maguk is vétkesek, mert a hatóságok figyelmeztetése ellenére olyan területen építik fel házaikat, amelyek ki vannak téve a földcsuszamlás veszélyének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.