Hatalmas kábítószerfogás Afganisztánban

21 tonnányi heroin és morfium - közösen csaptak le az afgán és orosz rendőrök

Több mint 21 tonnányi heroint és morfiumot foglaltak le egy közös afgán-orosz rendőrségi akció során Afganisztán keleti részén egy droglaboratóriumban - jelentette honlapján a Voice of Russia rádió.

2013.03.12 19:40MTI

Abdul Khalil Bahktyar, az akció irányításában részt vevő afgán tábornok az amerikai hírügynökség tájékoztatása szerint elmondta, hogy a Nangarhar tartományban, Serzad körzetében végrehajtott helikopteres rajtaütésben más, kábítószerek előállításához használatos vegyi anyagokat is nagy mennyiségben találtak.

Viktor Ivanov, az orosz kábítószer ellenőrzési hatóság vezetője egy keddi - a hivatal fennállásának 10. évfordulója alkalmából tartott - moszkvai értekezleten kiemelte, hogy a lefoglalt kábítószer az Afganisztánból Oroszországba csempészett egy évi heroinmennyiségnek felel meg.

Az afgán tábornok arról is beszámolt, hogy ez a mostani volt a legnagyobb az idei eddigi 210 kábítószerfogásból, amelyek során több mint 190 gyanúsítottat vettek őrizetbe. Mint mondta, a lefoglalt drogokat a helyszínen megsemmisítették, és hat kábítószerlabort felszámoltak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.