Választható tantárgy keretében

Szabályos a székelység történetéről szóló kézikönyv iskolai használata

A román oktatási minisztérium szerint Hargita és Kovászna megyében az előírások betartásával használják az iskolákban a Székelység története című kézikönyvet, amelyből gimnazista diákok tanulhatnak választható tantárgy keretében.

2013.03.11 15:16MTI

Ez abból a tájékoztató dokumentumból derült ki, amelyet a minisztérium kisebbségi oktatásért felelős igazgatósága írt egy olyan állampolgárnak, aki kifogásolta a kézikönyv iskolákban való használatát. 

A válasz nyomán a Maros, a Hargita és a Kovászna megyei románok civil fóruma (szervezete) hétfőn a szaktárca kisebbségi oktatásért felelős igazgatóságát vezető két személy leváltását kérte, ugyanis ők látták el kézjegyükkel a dokumentumot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.