A résztvevők székely zászlókat lobogtattak

Székely autonómia - szimpátiatüntetés Zürichben

A Zürichi Magyar Egyesület szervezésében a svájci nagyvárosban is szimpátiatüntetést tartottak vasárnap a székelyföldi autonómiáért küzdőkkel.

2013.03.11 07:17MTI

A szervezők MTI-hez eljuttatott közlése szerint a svájci magyarság tagjai közül - a marosvásárhelyi nagygyűléssel egy időben - 350-en gyűltek össze a zürichi Bürkliplatzon, hogy egyetértésüket és támogatásukat fejezzék ki Székelyföld önrendelkezésének érvényesítéséért vívott harcában. A résztvevők székely zászlókat lobogtattak, továbbá magyar, német és román feliratú transzparensekkel vonultak fel.
   
A rendezvényen - amelyen a székely himnuszt is elénekelték - Antal Béla nyugdíjas evangélikus lelkész osztotta meg gondolatait szülőföldjének gondjairól. A résztvevők közül 180-an aláírták a Székely Nemzeti Tanács beadványát, amelyet Románia kormányához intéztek.
   
A vasárnapi marosvásárhelyi demonstrációval párhuzamosan Európa és Amerika számos nagyvárosában, így Budapesten is volt szimpátiatüntetés Székelyföld autonómiájáért.
   
A tüntetések alatt az európai városok szervezői telefonos körkapcsolásban is üdvözölték egymást - olvasható a zürichi közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.