Strasbourg

Lezárták az Európai Parlament egy részét - azbesztszennyezés miatt

Azbesztszennyezés miatt lezárták az Európai Parlament (EP) strasbourgi épületének egy részét - tudatta kedden az intézmény sajtószolgálata.

2013.03.05 14:34MTI

Tájékoztatásuk szerint a komplexum Winston Churchillről elnevezett épületének egyik helyiségét irodákká alakították át, a kivitelező alvállalkozója pedig két olyan pilléren is lyukat vágott, amelyet annak idején azbeszttel szigeteltek. Az EP arra is kitér, hogy a kivitelezőt figyelmeztették arra, hogy az érintett területen azbeszt található.

A parlament azt is tudatja, hogy amint tudomást szereztek az esetről, elrendelték a terület megvizsgálását, az pedig kimutatta, hogy az irodák enyhén szennyezettek azbeszttel. Az EP ezt követően elrendelte a terület lezárását és megtisztítását.

A közlemény szerint a terület megtisztítása az azbesztportól csütörtök reggelre befejeződik, a szennyezés pedig semmilyen módon nem befolyásolja az EP jövő heti plenáris ülését.

Az Európai Parlament az eset miatt azt is megfontolja, jogilag felelőssé tehető-e a kivitelező a történtekért, és milyen jogi lépéseket tehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.