Pedig megjárta a Himaláját is

Hatalmas lavinaomlás Horvátországban, egy hegymászó meghalt

Életét vesztette egy horvát hegymászó a horvát-boszniai határon fekvő hegyvidéken történt hatalmas lavinaomlásban - jelentette vasárnap a zágrábi média.

2013.02.25 07:31MTI

Több mint kétszáz horvát és boszniai hegyi mentő több órán át kereste a két ország határán fekvő Kamesnica-hegységben az eltűnt 52 éves hegymászót. Fémdetektorokkal és keresőkutyákkal kutattak utána. Vasárnap délután találta meg a holttestét egy keresőkutya a hegylánc boszniai oldalán, félméteres hóréteg alatt. A horvát sajtó szerint a hegymászó síléceit és síbotjait a hógörgeteg alján találták meg, míg a holtestét a legtetején.

Fotó: dnevnik.hr

A hegymászó három másik társával együtt járt Kamesnicán, és szombaton egy hatalmas, mintegy ezer méter hosszú és százötven méter széles lavina sodorta el őket. Három hegymászót élve találtak meg a hó alatt, de mindnyájan súlyos sérüléseket szenvedtek.

Mind a négy bajba került férfi tapasztalt hegymászó volt, s közülük az, aki meghalt, megjárta a Himaláját, és megmászta a legmagasabb európai hegycsúcsok többségét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.