2-3 millió euró a kár

Kirabolták egy világhírű gyémántkereskedelmi cég üzletét Párizsban

Kirabolták kedden a világhírű De Beers gyémántkereskedelmi cég üzletét Párizsban, a két rabló 2-3 millió eurós zsákmánnyal távozott.

2013.02.20 08:38MTI

Az előkelő Le Printemps bevásárlóközpontban található ékszerüzletet két férfi támadta meg. Fegyverrel az ékszerek átadására kényszerítették az ott tartózkodó alkalmazottat, majd  elmenekültek. A fegyvereket nem használták, sebesülés nem történt. A rablók nem viseltek maszkot, golyóálló mellényben voltak.
   
Egy nemrégiben közzétett jelentés szerint Franciaországban 2009 és 2011 között 61 százalékkal nőtt az ékszerüzletek ellen elkövetett rablási kísérletek száma. Ez azért is feltűnő, mert a más típusú üzletek, bankok és pénzszállító autók elleni támadások száma viszont ugyanebben az időszakban csökkent.
   
A párizsi rablás egy nappal azt követően történt, hogy Brüsszelben, a nemzetközi repülőtéren magukat rendőrnek kiadó férfiak 50 millió dollár értékű gyémántot raboltak el egy teherautóból.
   
Minden idők legnagyobb gyémántrablását tíz évvel ezelőtt a belgiumi Antwerpenben követték el, amelynek gyémántkereskedelmi központjából 100 millió eurós zsákmánnyal távoztak a rablók. Párizsban a legnagyobb értékű rablás a Harry Winston ékszerüzletet sújtotta öt évvel ezelőtt, ott 85 millió eurós kár keletkezett. Egy évvel később gyors egymásutánban kirabolták a Cartier egy üzletét Cannes-ban (15 millió euró), valamint Párizsban a Chopard kiállító helyiségét (6,6 millió) és a Chaumet boltját (1,9 millió).

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.