Sok másikat hatástalanítottak

Pokolgép robbant Dél-Thaiföldön

Pokolgép robbant Thaiföld déli részén vasárnap, megölve két embert, a rendőrség még kilenc másik merényletet megakadályozott.

2013.02.17 13:16MTI

Megfigyelők szerint a térségben kilenc éve fegyveres tevékenységet folytató maláj szeparatista lázadók művéről van szó: az akciók célja az volt, hogy jelezzék a csoport erejét, miután egy katonai támaszpont elleni minapi sikertelen támadásban sokan közülük életüket vesztették. 

Thaiföld három legdélibb tartományában csaknem mindennaposak a fegyveres összecsapások, amióta a lázadás 2004-ben újra fellángolt: azóta több mint ötezren haltak meg a harcokban. 

A nagyrészt buddhista ország egykor független, muzulmán többségű déli régiója régóta panaszolja, hogy a bangkoki központi kormány hátrányosan megkülönbözteti. A szeparatista fegyveresek szerdán megrohamozták tengerészgyalogosok egy támaszpontját, de a támadást visszaverték, és tizenhatot megöltek közülük. 

A Pattani városában vasárnap, egy óratoronynál felrobbant pokolgép halálos áldozatai szintén biztonsági emberek voltak, a sebesültek között is van egy rendőr. A két halott mellett összesen tízen sebesültek meg, de egyikük állapota sem súlyos. A robbanószerkezetet egyes tanúk szerint nőnek öltözött férfiak helyezték el. 

Azt a pokolgépet, amelyik az óratoronynál felrobbant, egy gyümölcsöskosárba rejtették. Szombat este két gyújtóbombával kisebb üzletekben okoztak kárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.