Cseljabinszk megye körzetében

Meteoritfelhő okozott károkat és sérüléseket Oroszországban

A Föld körüli atmoszféra alacsony rétegeiben átvonuló meteoritfelhő okozott kisebb károkat és sérüléseket pénteken Oroszország középső részén és az Urál-hegységben.

2013.02.15 08:30MTI

Szemtanúkra hivatkozó hírügynökségi jelentések szerint egy meteoritfelhő haladt át az égen heves pukkanások kíséretében. Cseljabinszk megye körzetében vagy egy, vagy több meteorit becsapódott. A térségben számos épület ablaka betört, egy iskolában pedig diákokat sebesítettek meg a betört ablakok szilánkjai.

Kusztanáj település lakosai azt állították, hogy teniszlabda méretű tűz- és füstcsóvát láttak az égen, amely valahol becsapódhatott.

A hatóságok adatai szerint a meteorit egy darabja Szatkinszk körzet nehezen megközelíthető részében hullott le, mintegy 80 kilométerre a megye központjától, Cseljabinszktól. A meteorithullás kisebb riadalmat okozott. A környező településeken megnövelték a rendőrjárőrök számát.

Többen úgy vélték, hogy esetleg egy repülőgépet érhetett baleset, de a hatóságok ezt cáfolták. A helyi katasztrófavédelem bejelentette, hogy valóban meteoritfelhő vonult át a térség felett, de légi járműben nem tett kárt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.