Szombaton Münchenben

A szíriai ellenzékkel közösen tárgyal Oroszország, az ENSZ és az USA

Szombaton Münchenben tárgyalóasztalhoz ül a szíriai ellenzék képviselője vezető amerikai, orosz és ENSZ-politikusokkal - jelentették szíriai ellenzéki források.

2013.02.01 12:48MTI

A müncheni biztonságpolitikai konferencia szolgáltatja erre az alkalmat. Ez lesz az első közös találkozó az amerikai kormány, a Damaszkusszal szoros viszonyt ápoló orosz kormány és a szíriai ellenzék között.

Moáz el-Hatíb, a szíriai ellenzéket összefogó Nemzeti Koalíció vezetője találkozik Joe Biden amerikai alelnökkel, Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel és Lahdar Brahimivel, az ENSZ és az Arab Liga Szíria-ügyi különmegbízottjával.

Hatíb, akit Brahimi hívott meg a négyoldalú tárgyalásra, egyedül utazik Münchenbe - közölte a koalíció egyik tagja, aki szerint a találkozót moszkvai szemszögből az tette lehetővé, hogy Hatíb hajlandó lenne Damaszkusszal tárgyalni Aszad államfő távozása előtt is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.