Motorcsónakon hurcolták el őket

Elrabolták a Hyundai alkalmazottjait Nigériában

Elrabolták Nigéria déli részén, a Niger folyó deltájában a Hyundai dél-koreai nagyvállalat négy dél-koreai és két helyi alkalmazottját.

2012.12.18 08:04MTI

Hétfő délután Bayelsa államban, Odioma falutól nem messze fegyveresek motorcsónakokon hurcolták el a munkásokat egy építési területről. Az egyik nigériait később elengedték. A Niger folyó torkolatvidéke a nigériai kőolaj-kitermelés központja. A térségben rendszeresek az emberrablások. 

Egyes helyi csoportok a kőolajvagyonból befolyó bevétel igazságosabb elosztását követelik, ugyanakkor az emberrablások áldozatai szinte kivétel nélkül külföldiek, akiknek az elengedéséért rendszerint tetemes váltságdíjat követelnek az emberrablásokra szakosodott bandák. Korábban egy másik dél-koreai óriásvállalat, a Daewoo több munkása is emberrablás áldozatául esett Nigériában, de minden esetben 7-10 napon belül kiszabadultak, feltételezhetően váltságdíj fejében. 

Nemrégiben két libanonit hurcoltak el egy telephelyről a térségben. A nigériai pénzügyminiszter 83 éves anyját is a Niger folyó deltájában rabolták el a múlt héten, és öt napig fogva tartották. Az idős asszonyt pénteken elengedték, egyes hírek szerint váltságdíjat fizettek érte.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.