Az anglikán egyházban

Új javaslatot dolgoznak ki a nők püspökké szentelésének ügyéért

Új javaslatot dolgoz ki az anglikán Püspökök Háza a nők püspökké szentelésének kérdésében.

2012.12.13 15:00MTI

Erről született döntés a testület e héten tartott ülésén, amelyet a canterburyi érsek londoni rezidenciáján, a Lambeth Palotában tartottak, miután az egyház általános szinódusán e témáról tartott szavazás negatív eredménnyel végződött. 

Az ülés után kiadott közleményükben a püspökök hálájukat fejezték ki az anglikán egyházban szolgálatot teljesítő nőknek, továbbá megismételték, hogy sajnálattal fogadták a szinódusi szavazás eredményét. A közlemény szerint a Püspökök Háza megérti "a haragot, a szomorúságot és a csalódottságot, amelyet az anglikán egyházban és azon kívül is sokan éreznek, és egyetértés alakult ki abban, hogy a jelenlegi helyzet tarthatatlan". 

A püspökök úgy döntöttek, hogy új javaslatot dolgoznak ki, amelyet már jövő júliusban az általános szinódus elé terjesztenek. A tervezet kidolgozására olyan munkacsoportot hoznak létre még karácsony előtt, amelyben a szinódus mindhárom háza képviselteti magát, hogy elkerüljék a jogszabály további csúszását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.