Amerikai és afgán katonák

Kiszabadítottak egy elrabolt orvost Afganisztánban

Amerikai és afgán katonák vasárnap hajnalban kiszabadítottak a tálibok fogságából egy öt nappal ezelőtt elrabolt amerikai orvost Kelet-Afganisztánban.

2012.12.09 09:00MTI

Dilip Josephet szerdán ejtették foglyul a kormánnyal szemben álló, fegyveres tálibok. Az ISAF közleménye szerint azért kellett gyorsan katonai műveletet indítani kiszabadítására, mert hírszerzési információk arra mutattak, hogy közvetlen élet-, illetve sérülésveszélyben van.
   
Amerikai közlés szerint a hírszerzési értesülések tették lehetővé annak a helyszínnek az azonosítását is, ahol az orvost fogva tartották.
   
A katonai akcióban Joseph őrzői közül heten életüket vesztették.
   
John Allen tábornok, az Afganisztánban állomásozó amerikai erők parancsnoka úgy nyilatkozott: ez az akció is bizonyítja, hogy a nemzetközi erő mennyire eltökélt a tálibok elleni fellépés tekintetében.
   
Az elrabolt orvos azért tartózkodott az országban, mert kórházak építésében segített az afgán kormánynak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.