14 embert őrizetbe vettek

Tüntetők egy csoportja összetűzött a rendőrökkel Szlovéniában

Összetűzések alakultak ki a tüntetők egy csoportja és a rendőrök között Szlovéniában a péntek este rendezett tiltakozó akció végén, tíz rendőr megsebesült, 14 embert őrizetbe vettek.

2012.12.01 07:51MTI

A Ljubljanában tartott, többezres tüntetés - amelyet elsősorban a megszorító intézkedések miatt szerveztek - alapjában véve békésen folyt le, ám a végén, a parlament közelében, a törvényhozás épületébe bejutni kívánó tüntetők egy csoportja üvegekkel és kövekkel kezdte dobálni a rendőröket, amire a hatóság könnygáz és vízágyú bevetésével válaszolt. Sajtóértesülések szerint az összetűzéseknek a tüntetők között is voltak sebesültjei, sérüléseket szenvedett egy fotóriporter is.
 
A Facebookon szerveződő tiltakozások november eleje óta az egyik legnagyobb tömeget mozgatták meg a szlovén fővárosban és két másik helyszínen. A sorozatossá vált tiltakozó akciók Mariborban kezdődtek a korrupcióval vádolt helyi polgármester ellen, majd az elégedetlenség átterjedt más városokra is. Szlovéniában vasárnap elnökválasztást tartanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.