Friss videoüzenet az al-Kaidától

Nyugati állampolgárok elrablására buzdít az al-Kaida vezetője

Nyugati állampolgárok elrablására buzdított egy friss videoüzenetben Ajman az-Zavahri, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet vezetője.

2012.10.27 08:39MTI

Az iszlamista honlapokat figyelő amerikai SITE szervezet közlése szerint Zavahri úgy fogalmazott, a terrorszervezet bebörtönzöttjeinek, köztük Omar Abder-Rahman sejknek a kiszabadítását "csak erőszakkal" lehetséges elérni, mert "ez az egyetlen nyelv, amelyet a (...) muzulmánok ellen hadat viselő országok (...) értenek". Zavahri ezért arra szólította az iszlám vallásúakat, hogy raboljanak el az említett országokból érkezett állampolgárokat.

A vak sejk néven is emlegetett Omar Abder-Rahman az Egyesült Államokban ül börtönben, miután a manhattani szövetségi bíróság életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a New York-i Világkereskedelmi Központ elleni 1993-as merényletben játszott szerepéért. Az al-Kaida vezetője Barack Obama amerikai elnököt profi hazudozónak nevezte, és felszólította arra, hogy ismerje el: az Egyesült Államok vereséget szenvedett Irakban és Afganisztánban.

A SITE szerint a videoüzenet felhívást intézett az egyiptomiakhoz is, hogy "fejezzék be a forradalmat", és akár önmagukat is feláldozva "tépjék ki a korrupt kezekből Egyiptom méltóságát és becsületét". Az al-Kaida vezetője egyúttal bírálta Mohamed Murszi egyiptomi elnököt, egyebek között országának a terrorizmus elleni nemzetközi fellépésben vállalt szerepéért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.