A tálibok lőtték meg

Javult a pakisztáni kislány állapota

Javul a tálibok által súlyosan megsebesített pakisztáni kislány állapota, Malala Juszufzai segítséggel már tud állni és írásban kommunikálni is.

2012.10.19 15:43MTI

Dave Rosser, a birminghami Szent Erzsébet Kórház orvosa elmondta, hogy a 15 éves kislány jól van, hálás mindenkinek a támogatásért és azért az érdeklődésért, amelyet az ügye világszerte kiváltott. A pakisztáni hatóságok korábban azt közölték, hogy Malala 14 éves, de iskolai tanítói nemrég megerősítették, hogy 1997. július 12-én született, vagyis 15 éves elmúlt. A nők oktatáshoz való jogáért küzdő Malala Juszufzaira és két osztálytársára október 9-én lőttek rá, amikor hazafelé tartottak az iskolából Minagórában, Pakisztán északnyugati részén. 

Malalát a fején és a vállán érték a lövések. Állapota azóta sokat javult, a lányt kezelő orvoscsoport azonban külföldi gyógykezelést javasolt neki, ezért hétfőn Nagy-Britanniába vitték. Rosser elmondta: a lány néhány nap múlva már szóban is tud majd kommunikálni, erre most azért nem képes, mert gégemetszést hajtottak végre rajta. Hozzátette: a lövéstől fizikailag sérült ugyan a kislány agya, de nem látnak arra utaló jelet, hogy ez az agyi funkciókat is érintené. Aszif Ali Zardari pakisztáni államfő a minap azt mondta: Malala megsebesítése támadás az "összes pakisztáni lány ellen".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.