Órákig oltották a lángokat

Tűz keletkezett a Chevron kaliforniai kőolaj-finomítójában

Tűz keletkezett a Chevron kőolaj-finomítójában, a kaliforniai Richmondban helyi idő szerint hétfő késő délután, a lángokat többórás küzdelem után keddre virradóra sikerült eloltani.

2012.09.25 20:09MTI

A lángok 10 méternél magasabbra csaptak fel. A hatóságok elrendelték, hogy a környék mintegy 100 ezer lakója az oltás alatt ne hagyja el az otthonát. Légzőszervi bántalmak miatt 350-en fordultak orvosi segítségért. A Chevron beszámolója szerint egy munkás szenvedett könnyebb égési sérülést, a kár nagysága egyelőre nem ismert. Gayle McLaughlin richmondi polgármester kedden sürgette a tűzvész okainak teljes körű kivizsgálását.

Az eddigi jelentések szerint a tűz kitörése előtt mintegy két órával a finomító egyik részlegénél olajszivárgást észleltek. Mivel félő, hogy az állam második legnagyobb, 245 ezer hordós napi teljesítményű finomítója hónapokra részlegesen megbénult, a baleset körzetében gallononként 25 centtel emelkedett a benzin ára. A Chevron richmondi létesítménye mintegy nyolcadát jelenti a kaliforniai finomítói kapacitásnak. A richmondi helytörténeti múzeum keddre tervezte, hogy megemlékezik a kőolaj-finomító létrehozásának 110. évfordulójáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.