Nem közlik a tartózkodási helyét

Azeri kiadatás - féltik Safarov életét?

Megváltoztatták Ramil Safarov, a Magyarország által Azerbajdzsánnak kiadott azeri katonatiszt lakhelyét - írta pénteken a News.Az azeri hírportál.

2012.09.07 12:48MTI

Safarov apja egy interjúban elmondta, hogy fia igazából nem lakik velük. "Ramillal csak megérkezése napján találkoztam, utána már nem láttam. Nem jár haza. Nem ismerem tartózkodási helyét és címét" - mondta. Sahib Safarov hangsúlyozta, hogy fia az azeri hadsereg tisztje, és a védelmi minisztérium rendelkezésére áll. "Azt mondták nekem, hogy jól van" - tette hozzá az apa.

Magyarország augusztus 31-én adta át Azerbajdzsánnak az örmény katonatársa 2004-es budapesti meggyilkolásáért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt Ramil Sahib Safarov azeri katonatisztet, akit hazájában elnöki kegyelemmel azonnal szabadlábra helyeztek. Szerzs Szargszján örmény elnök aznap bejelentette, országa felfüggeszti a diplomáciai kapcsolatokat Magyarországgal (az első híradások még a kapcsolatok megszakításáról szóltak, de Jereván ezt később pontosította). Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szeptember 2-án hivatalába kérette Azerbajdzsán budapesti nagykövetét, akit diplomáciai jegyzékben arról tájékoztatott, hogy Magyarország elfogadhatatlannak tartja Azerbajdzsán lépését.
http://news.az/articles/politics/67729

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.