Előléptették és hősként ünneplik Safarovot

Azeri kiadatás - Őrnaggyá léptették elő Ramil Safarovot

Őrnaggyá léptette elő a Budapesten örmény katonatársát megölő Ramil Safarovot Safir Abiyev azeri védelmi miniszter.

2012.09.01 12:52MTI

A Magyarországon tanuló Ramil Safarov hadnagy 2004-ben baltával mészárolta le örmény tiszttársát, s ezért az illetékes magyar hatóságok jogerősen életfogytiglanra ítélték, de pénteken átadták Azerbajdzsánnak. Safarovot rögtön hazatérése után elnöki kegyelemmel szabadlábra került.

A bakui védelmi minisztérium közleménye szerint a miniszter fogadta Safarovot, gratulált neki hazatéréséhez, s az Ilham Aliyevtől elnyert kegyelemhez. További sikereket kívánt neki katonai téren folytatandó tevékenységéhez. A miniszter köszönetet mondott az államfőnek - aki egyben a hadsereg főparancsnoka is - azért a nagy figyelemért és gondoskodásért, amelyet a tiszt iránt tanúsított.

"Az azerbajdzsán külügyminisztérium nagyra értékeli a magyar fél közreműködését Ramil Safarov hazatérésében" - nyilatkozta a Trendnek Elman Abdullayev, a minisztérium szóvivője. "Az azerbajdzsáni fél már egy ideje dolgozott ezen, s rendkívül nagyra értékeljük a magyar fél együttműködését ebben a kérdésben" - mondta.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.