Elbocsátott egyetemi oktató

A Pussy Riottal akart félrevezetni, de elfogták a kazanyi gyilkost

Az orosz hatóságok elfogtak egy férfit, aki beismerte, hogy ő ölt meg két nőt Kazany városában, s a nyomozást akarta félrevezetni azzal, hogy a Pussy Riot punkegyüttes bebörtönzött tagjainak szabadon bocsátását követelő üzenetet hagyott a gyilkosság helyszínén.

2012.08.31 13:30MTI

Az orosz nyomozóhatóságok pénteki közlése szerint a gyanúsítottat, Igor Danyilevszkij 38 éves egyetemi oktatót csütörtökön fogták el a közép-oroszországi városban.

A két áldozat a férfi 38 éves barátnője és annak 76 éves anyja, akiket meggyilkolásuk előtt Danyilevszkij rávett arra, hogy vegyenek fel hitelt, amiből ő visszafizetheti adósságait. Az orosz hírportálok szerint a férfi a kazanyi energetikai egyetemen adott elő, kandidátusi fokozattal, de 2009-ben elbocsátották állásából.

Danyilevszkij bevallotta: azért mázolta a Pussy Riot-ügyre utaló feliratot a falra, hogy úgy tűnjön, "rituális gyilkosságot" követett el.

A nyomozók kezdettől fogva félrevezető szándékra gyanakodtak. A kormánypárti orosz sajtótermékek ugyanakkor egyértelmű összefüggést emlegettek a gyilkosság és a punkegyüttes között.

A Pussy Riot punkegyüttes három tagját azért ítélték két év börtönre, mert a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban idén februárban olyan, videóra vett gerilla-performanszot, "punk imát" adtak elő, amelyben arra kérték a szűzanyát, űzze el Putyint a hatalomból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.