Egy pszichopatáról van szó?

Pussy Riot - Vélhetően áldozatai vérével írt üzenetet egy gyilkos

Egy vélhetően vérrel írt, a Pussy Riot punkegyüttes börtönbüntetésre ítélt tagjainak szabadon bocsátását követelő üzenetet találtak két meggyilkolt nő holtteste mellett az oroszországi Kazany városában.

2012.08.30 19:50MTI

A zenészek ügyvédje a Twitteren azt írta: a szörnyű esemény "vagy egy borzasztó provokáció, vagy egy pszichopatáról" van szó.

A hatóságok közlése szerint a 76, illetve 38 éves nőt - anyát és lányát - a múlt héten több késszúrással gyilkolták meg lakásukon. Holttestük felett az állt angolul a falon: "Szabadságot a Pussy Riotnak". Azt még nem állapították meg pontosan, hogy az elkövető milyen anyaggal vitte fel a feliratot a falra, de vélhetően az áldozatok vérét használta.

Egy kazanyi nyomozó szerint a gyilkos valószínűleg a hatóságokat akarta félrevezetni a felirattal. Az elkövető vélhetően pszichopata vagy drogfüggő volt - közölte Andrej Septyitszkij nyomozó.

A kormánypárti orosz sajtótermékek ugyanakkor egyértelmű összefüggést emlegettek a gyilkosság és a punkegyüttes között. Egyes lapok azt állították, hogy a Pussy Riot rajongói követték el a bűncselekményt, illetve hogy az együttes "inspirálta" a gyilkosságot.

A Pussy Riot három tagját korábban egyenként kétéves börtönbüntetésre ítélték "vallási gyűlölet által motivált garázdaság" vádjával, mert Vlagyimir Putyint, a jelenlegi orosz elnököt bíráló performanszot adtak elő a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban idén februárban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.