A rendőrök túl lelkiismeretesek?

A genovai rendőrök bírságolnak a legtöbbet Olaszországban

A liguriai Genova autósai fizetik a legtöbb közlekedési bírságot Olaszországban - derült ki egy felmérésből.

2012.07.05 09:43MTI

Vagy egész Genova szabálytalanul közlekedik, vagy a liguriai közlekedési rendőrök túl lelkiismeretesek - találgatott az olasz sajtó a közlekedési bírságolásról készült vizsgálat eredményei láttán. Az újságok a második lehetőséget tartották valószínűbbnek, annál is inkább, mivel a genovaiakat egész Olaszországban takarékosságukról ismerik. Itáliában minden ezer lakosra évi 274 euró közlekedési bírságot szabnak ki tilosban parkolásért, gyorshajtásért és a közlekedési szabályok egyéb megsértéséért. Az országos átlagot Liguriában jóval meghaladják: Genovában és környékén minden ezer lakosra 618 euró bírság jut.
 
A második helyen álló Toszkánában is csak ennek valamivel több mint a felét fizetik (354). A harmadik helyen Lombardia áll (312). A legkevesebb büntetés a dél-olasz Basilicatára jut, ott minden ezer autósra évi száz euró közlekedési bírságot rónak ki. Gyorshajtásért a legtöbb bírságot Lazióban, Toszkánában és Lombardiában fizetik, mivel ezeknek a tartományoknak több pénzük van az utak ellenőrzésére. Ehhez képest a déli Calabriában ezer autósra évi 29 euró bírság jut a megengedett haladási sebesség túllépéséért. Calabriában teljesen feleslegesek a közlekedési rendőrök - jegyezték meg ezzel kapcsolatban az újságok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.