A rendőrség kizárja a rablás szándékát

Egy belga lány lefejezett holttestére bukkantak a Himaláján

Egy belga lány lefejezett holttestére bukkantak a Himaláján a turisták által gyakran látogatott egyik nemzeti parkban, a tibeti határ közelében - közölte kedden a rendőrség.

2012.06.26 14:52MTI

A 23 éves Debbie Maveau holttestét és a mellette lévő levágott fejet június 14-én találták meg a Langtang Nemzeti Parkban egy út mentén.

A lány eltűnését tíz nappal korábban jelezték. A nepáli rendőrség nyomozója elmondta: egyelőre a bűnténynek nincs gyanúsítottja. A rendőrség kizárja a rablás szándékát, hiszen a holttest mellett megtalálták a lány fényképezőgépét és 80 euró készpénzt, amelyet magánál tartott. Nincsenek nemi erőszakra utaló jelek sem.

A Himaláján fekvő nepáli nemzeti parkban az utóbbi időben több hasonló esetre volt példa, ezért a katmandui amerikai nagykövetség eltanácsolta a turistákat attól, hogy egyedül látogassák a helyet.

A Langtang Nemzeti Parkot azzal a céllal alapították 1976-ban, hogy megőrizzék a természeti környezetet, és bemutassák a hagyományos nepáli életformát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.