A reaktor nem sérült

Lángok csaptak fel egy amerikai atom-tengeralattjárón

Tűz ütött ki egy amerikai támadó atom-tengeralattjáró fedélzetén az Egyesült Államok egyik kikötőjében.

2012.05.24 17:46MTI

A haditengerészet közleménye szerint csak könnyebb sérülések történtek. A baleset helyszíne Maine állam egyik hadikikötője volt. A jelentés szerint az atomreaktor érintetlen maradt, és két hónapja nem is üzemelt. A Los Angeles osztályú, Miami nevű hadihajó felújítás alatt állt. A tűz helyi idő szerint szerda délután tört ki, és csütörtök hajnalban oltották el.
   
A második tengeralattjáró-csoportosítás parancsnoka, Richard Breckenridge ellentengernagy által kiadott közlemény szerint károk keletkeztek a parancsnoki állásban és a legénység szállásán. A hét sérült - három kikötői tűzoltó, két civil tűzoltó és két tengerész - jó állapotban van.
   
Az ellentengernagy egy sajtótájékoztatón hősiesnek minősítette a tűzoltásban részt vevők teljesítményét, tekintettel a "rendkívüli hőségre és füstre". A felújítás alatt álló tengeralattjáró torpedókamrájában nem voltak fegyverek - mondta az admirális. A tűz okát még nem tudják. A tájékoztatásból nem derült ki, hogy hányan voltak a hadihajón, amikor a baleset bekövetkezett.
   
A Miamit 1990-ben bocsátották vízre. Legutóbbi útjáról márciusban érkezett a kikötőbe, miután öt hónapot töltött a Földközi-tengeren. Ennek a hajóosztálynak a feladata többek között a repülőgép-hordozók és a nukleáris csapásmérő tengeralattjárók védelme, valamint a felderítés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.