Nem változtat nevet az osztrák település

Fucking marad Fucking

Bár egyre gyakrabban lopják el a helységnevet tartalmazó táblákat és gyakran fényképezkednek előttük turisták egyértelmű pózokban, a Fucking nevű felső-ausztriai település nem készül névváltoztatásra.

2012.04.17 17:39MTI

"Néhány éve már szó volt erről. Ha az emberek ezt akarják, megfontolja a község, de egyelőre nem akarok semmit tenni a lakosság akarata ellenére" - mondta el Franz Meindl, Tarsdorf polgármestere. Az angolul meglehetősen obszcén jelentéssel bíró Fucking is a község területének része.
   
Meindl az ügyben megkérdezte a település lakóit is, egyértelmű döntés azonban nem született. Azok, akik a helységnévtáblák közelében laknak, az írásmód megváltoztatása mellett szavaztak, a többiek szerint viszont nem éri meg az anyagi befektetés.
   
Az újonnan kirobbant vita a polgármester szerint onnan származik, hogy az egyik lakos önállóan cselekedett. Mivel a házszámát is tartalmazó tábláját rendszeresen ellopták, a nő Fugging névvel újat készíttetett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.