Meghalt egy civil

Szemet szemért: izraeli rakétatámadás a Gázai övezetben

Izrael légitámadást hajtott végre vasárnap hajnalban a Gázai övezetben egy rakétatámadás megtorlásaként, és kórházi források szerint egy légicsapásban meghalt egy palesztin civil.

2012.02.12 08:28MTI

Az áldozat egy 50-60 év körüli férfi volt, aki Gáza várostól keletre, egy állattartó gazdaságnál dolgozott őrként. Az izraeli harci gép eltalálta a lakókocsiját. A támadásban a férfi felnőtt fia megsebesült - közölték a kórházi források.
   
Az izraeli hadsereg közleményt adott ki, amely szerint gépei négy célpontot találtak el, köztük "egy terrorista alagutat és egy fegyvergyártó üzemet" az övezet északi részén, Gáza közelében.
   
A légitámadás megtorlás volt amiatt, hogy szombaton az övezetből elindítottak egy rövid hatótávolságú rakétát Izrael felé, és az becsapódva megsebesített egy izraeli nőt - tette hozzá a közlemény.
   
A rakétatámadás elkövetőjeként egyik palesztin szervezet sem jelentkezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.