Nem kér belőlük

Választások Oroszországban: Putyin nem ér rá az európai megfigyelőkre

Nem ér rá fogadni a március 4-i elnökválasztásra Moszkvába érkezett európai megfigyelőket Vlagyimir Putyin orosz kormányfő, elnökjelölt - közölte szombaton az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlése által kiküldött delegáció vezetője.

2012.02.11 18:08MTI

A holland Tiny Kox az Interfax orosz hírügynökségnek azt mondta: "úgy tájékoztattak bennünket, hogy a találkozó, tekintettel Putyin zsúfolt programjára, nem lehetséges. Ezt válasznak tekintjük".

Mint közölte, a többi négy elnökjelölttel találkoztak, és küldetésük sikere szempontjából jónak látták volna, ha ez minden jelölttel sikerül.

A strasbourgi székhelyű ET parlamenti közgyűlésének teljes küldöttsége, azaz a harminc megfigyelő február 29-én lesz Oroszországban, amely egyébként szintén tagja az európai szervezetnek.

Szóvivője, Dmitrij Peszkov útján Putyin az elmúlt héten már tudatta a Ria Novosztyi hírügynökséggel, hogy "a miniszterelnök programján nem szerepel találkozó ezzel a küldöttséggel".

Putyin, aki 2008 óta a kormányfői tisztet tölti be, az elnökválasztás legfőbb esélyesének számít, bár népszerűsége számottevően csökkent az elmúlt hónapok során. 2000-ben történt hatalomra kerülése óta most néz szembe a leghevesebb tiltakozó mozgalommal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.