Újra rendszabályoznak

Csak egy kis ponyva: könyvet csempészett Guantanamóra az al-Kaida

Az al-Kaida egyik társszervezetének kiadványa bejutott az egyik rabhoz, akit az amerikai haditengerészet guantánamói börtönében tartanak fogva - közölte szerdán egy amerikai szövetségi ügyész az egyik tárgyalás előzetes meghallgatásán, Fort Meade-ben.

2012.01.18 22:38MTI

Andrea Lockhart sorhajókapitány, aki a vádat képviseli a szaúdi Abd al-Rahim al-Nasiri elleni eljárásban, a hadbírónak kijelentette, hogy az eset miatt átkutatták a cellákat és új eljárást vezettek be, amelynek keretében különleges ellenőrzésnek vetik alá a foglyok és az ügyvédeik közötti levelezést.

Lockhart nem árulta el, hogy kihez és hogyan jutott be a terrorszervezethez köthető magazin, de elmondta, hogy a levélforgalom ellenőrzése a bázison korábban nem volt kielégítő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.