Két 40-es kaliberű lőszert küldtek a "vörösök"

Halálosan megfenyegették Róma polgármesterét

A Vörös Brigádok halálos fenyegetését - és nyomatékul két 40-es kaliberű lőszert - tartalmazó levelet kapott Gianni Alemanno római polgármester hétfőn, három nappal azután, hogy egy levélbomba megsebesített egy olasz adóhivatali vezetőt.

2011.12.12 18:19MTI

A polgármester szóvivője elmondta, hogy a halálos fenyegetést a Vörös Brigádok szélsőbaloldali terrorszervezet egyik néhai tagjáról elnevezett csoport írta alá. A csoport Mario Galesinak a nevét vette fel, aki 2003 márciusában Toszkánában, a rendfenntartókkal egy vonaton vívott tűzpárbajban vesztette életét.
   
Az olasz média szerint két lőszert tartalmazó - nyilvánvalóan fenyegetésnek szánt - levelet kapott Paola Severino igazságügyi miniszter is, bár a levél feladójaként még egyetlen csoport sem jelentkezett.
   
Az olasz rendőrséget készültségbe helyezték, miután múlt pénteken anarchisták által küldött levélbomba robbant fel az olasz adóhivatal egyik Róma környéki irodájában, s az intézmény igazgatója megsebesült. Egy nappal korábban sikertelen merényletet kíséreltek meg a legnagyobb német pénzintézet, a Deutsche Bank elnöke ellen.
   
A Mario Monti vezette olasz kormány komoly megszorításokat - köztük új adókat - fogadott el nemrégiben a súlyos államháztartási helyzet javítása, a magas államadósság lefaragása érdekében.
   
Közben a görög külügyi tárca közölte, hogy hétfő reggel Görögország párizsi képviseletére levélbomba érkezett, amelyet a nagykövetnek címeztek. A francia rendőrség hatástalanította a robbanóeszközt; a nagykövetség épületét elővigyázatosságból negyven percre kiürítették. A közlemény szerint a gyanús csomagon nem szerepelt feladó, de minden jel arra utal, hogy a levélbombát Olaszországból küldhették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.