Máris kínálnak szervezett utakat

Újra látogatható lesz Csernobil

Hamarosan újra látogatható lesz az 1986-ban katasztrófa sújtotta csernobili atomerőművet körülölelő biztonsági zóna Ukrajnában.

2011.11.28 18:55MTI

Az igazságügyi minisztérium jelenleg is dolgozik a látogatókra vonatkozó új szabályok kidolgozásán - vált ismertté hétfőn Kijevben. A változások értelmében engedélyeznék a sugárfertőzést szenvedett vidékre való beutazást. "Máris kínálunk szervezett utakat" - fogalmazott egy magán utazási iroda.
   
A "halálzónába" irányuló utazásokat öt hónapja függesztették fel az ügyészség panasza után. A látogatóknak ezentúl a korábbi öt helyett már tíz nappal előre jelezniük kell utazási szándékukat, a hatóságoknak ugyanis több időre van szükségük, hogy átvilágítsák a külföldieket. A turistáknak emellett írásban meg kell erősíteniük, hogy útjukat semmiféle egészségügyi probléma nem veszélyezteti.
   
A Csernobil környékére kalauzoló utak rendkívül népszerűek a 2012-es közös lengyel-ukrán labdarugó Európa-bajnokság közeledtével. A betonszarkofág alatt nyugvó atomerőmű közelébe 2011 év elején engedtek először turistákat a nagy érdeklődésre való tekintettel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.