Üzemanyag-parák

Kényszerleszállt a Qantas Dubajban

Hajtóműhiba miatt kényszerleszállást hajtott végre pénteken Dubajban a Qantas ausztrál légitársaság Szingapúrból Londonba tartó, Airbus A380 típusú utasszállító repülőgépe.

2011.11.04 07:08MTI

A légicég közlése szerint a repülőgép személyzete észlelte, hogy a négy hajtómű egyikében gond van az üzemanyag mennyiségével, ezért leállította azt a hajtóművet, és leszállási engedélyt kért az egyesült arab emírségekbeli Dubajtól.

A repülőgép 225 utassal és 25 fős személyzettel a fedélzetén biztonságban földet ért az arab országban. Szakemberek megkezdték a hajtómű átvizsgálását.

Napra pontosan egy éve szintén a Qantas légitársaság egyik Airbus A380-as típusú gépe - amely Londonból tartott Sydney-be Szingapúr érintésével - a délkelet-ázsiai városállamból való felszállás után kénytelen volt visszafordulni, miután kisebb robbanás történt az egyik hajtóműben.

Az eset után műszaki vizsgálat alá vetették a légitársaság összes A380 típusú gépét, és ennek során olajszivárgást észleltek három repülőgép hajtóműveiben. A Qantas ezután átmenetileg kivonta a forgalomból mind a hat A380-as típusú gépét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.