Elegük van a szigorú törvényekből

Alsóneműben tüntettek Utah államban

Több ezer ember vetkőzött alsóneműre az amerikai Utah államban a hétvégén, hogy a konzervatív törvények elleni tiltakozásul így fusson át Salt Lake Cityn, a fővároson.

2011.09.26 15:19MTI

A szervezők szerint céljuk az volt, hogy minél több embert gyűjtsenek össze, akiknek elege van az állam szigorú törvényeiből.
   
A meglehetősen alulöltözött futók mellkasukon, karjukon illetve lábukon hordozták az általuk képviselt követeléseket. Sokan például az azonos neműek házassága mellett álltak ki - Salt Lake City az azonos nemű szerelmet és házasságot élesen elutasító mormonok fellegvára.
   
Becslések szerint háromezren vettek részt a szokatlan tiltakozáson, amelynek keretében körbefutották a helyi törvényhozás épületét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.