Az iskoláztatást támogatja

Bill Clinton alapítványa segíti Haitit

Több mint egymillió dollárral segíti Bill Clinton volt amerikai elnök alapítványa haiti diákok iskoláztatását.

2011.07.22 14:54MTI

"A haiti oktatási minisztériumnak nyújtandó 1,25 millió dollár támogatás biztosítani fogja azt, hogy tízezerrel több gyermek járjon általános iskolába és ott minden nap egyszeri étkezésben részesüljön - hangoztatta Bill Clinton azon a csütörtöki ünnepségen, amelyen Michel Martelly haiti elnök kitüntetést adott át neki.
   
A volt amerikai elnök, aki a haiti fővárosban, Port-au-Prince-ben jelen volt újonnan felépített házak felavatásánál, bejelentette azt is, hogy félmillió dollár értékű adományt nyújt az újjáépítési munkálatok segítésére is.
   
2010 januárjában hatalmas földrengés pusztított Haitiban, 225 ezer ember halálát okozva és megsemmisítve a Karib-tengeri ország szegényes infrastruktúráját.
   
Clinton az Egyesült Nemzetek Szervezete haiti különmegbízottjaként vehetett át kitüntetést Martelly elnöktől az ország érdekében tett szolgálataiért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.