Nem csitul a DSK-ügy

Bonyolódik a szexbotrány: vadállat az ágyban Strauss-Kahn?

Kihallgatta a párizsi ügyészség Dominique Strauss-Kahn lányát és annak anyját, a politikus ellen erőszak kísérlete miatt tett feljelentés alapján indított nyomozás keretében - tudatták kedden rendőrségi források.

2011.07.20 09:01MTI

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatója ellen Tristane Banon francia írónő tett feljelentést, azt állítva, hogy Strauss-Kahn 2003-ban meg akarta erőszakolni.

A 32 éves nő akkoriban a politikus Camille nevű lányának a barátnője volt, annak anyja, Brigitte Guillemette (Strauss-Kahn előző felesége) pedig a keresztanyja.

A Le Figaro című napilap úgy tudja, hogy szeptemberben a rendőrség várhatóan meghallgatja Francois Hollande-ot, a szocialisták elnökjelöltjét is, aki 2003-ban a párt főtitkára volt. Banon és anyja, Anne Mansouret, aki szintén szocialista politikus, azt állítják, hogy 2003-ban tájékoztatták a pártvezetőt a megerőszakolási kísérletről. Hollande a Le Monde című napilapnak elismerte, hogy Mansouret felkereste, és azt mondta, hogy a lánya és Dominique Strauss-Kahn között "incidens" történt, de részletekkel nem szolgált.

"Azt válaszoltam, hogy a legjobb megoldás az, ha a rendőrséghez fordul. Ő azt akarta, hogy hívjam fel a lányát és vigasztaljam meg, de nem emlékszem, hogy ezt megtettem" - mondta a politikus.

Mansouret, akit múlt héten hallgatott ki a rendőrség, egy lapinterjúban elmondta, hogy az eset után a politikus akkori feleségét - aki az ő barátnője volt - is értesítette, valamint arról is beszélt az interjúban, hogy 2000-ben egyetlen alkalommal szexuális viszonyt létesített Strauss-Kahnnal.

A kapcsolat belegyezéssel történt, de Mansouret szavai szerint "durva" volt. Banont - saját elmondása szerint - egyébként 2003-ban az anyja beszélte le arról, hogy feljelentést tegyen Strauss-Kahn ellen. Mansouret az interjúban azt is elmondta, hogy akkoriban egy párizsi vizsgálóbírótól kért tanácsot a lánya számára. A jogi szakember állítólag azt tanácsolta, hogy tegyenek feljelentést, de hozzátette, hogy nagy az esélye annak, hogy az ügyet elutasítják a hatóságok. Banon végül akkor nem fordult a rendőrséghez, de a Le Monde című napilap összeállítása szerint tucatnyi ismert közéleti embernek elmesélte, hogy a politikus hogyan próbálta megerőszakolni.

Strauss-Kahn volt felesége egyébként jelezte, hogy szerdán rágalmazás miatt feljelenti Mansouret-t a sajtóban tett kijelentései miatt.

Brigitte Guillemette kihallgatásán tagadta, hogy barátnője beszélt neki a volt férje által a Banon ellen állítólag elkövetett erőszakról. Camille Strauss-Kahnt sajtóértesülések szerint azért hallgatták ki, mert Tristane Banon azt vallotta a rendőrségen, hogy barátnőjének 2003-ban elmondta, hogy az apja megpróbálta megerőszakolni.

A két nő között ekkor megszakadt a barátság.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.